isci
_SHARE_PAGE
Facebook
Twitter
PRAŽENJE

Praženje je umetnost, ki zahteva veliko izkušenj: med samim postopkom praženja se s kemičnim procesom sproščajo aromatične snovi, ki vplivajo na okus in aromo kave.

Pri Segafredo Zanetti je odlično praženje rezultat stalnega raziskovanja in nenehnih tehnoloških inovacij.

Pri procesu praženja različne sorte surove kave zmešamo skupaj in jih nato pražimo v za to namenjenih napravah. Med stalnim mešanjem kavo v teh napravah segrevamo, dokler ne doseže temperaturo 200-230°C. Med samim postopkom praženja kavna zrna izgubijo ca. 20 % teže, ker izgubijo vlago. Za ca. 60 % pa se poveča njihov volumen. Poleg tega se pri praženju tvorijo aromatične komponente, zmanjša se kislina. Močneje kot je kava pražena, bolj intenzivna sta aroma in okus kave.

Istočasno kava dobi svojo tipično temno rjavo barvo, ki jo imenujemo tudi »menihova kuta« (tonaca di monaco).