isci
_SHARE_PAGE
Facebook
Twitter
DRUGI M: LA MACINADOSATORE - MLIN

Pomemben korak do kakovosti.

Mlin predstavlja prvi korak na poti do odličnega espressa v vaši skodelici - iz kavnih zrn nastane mleta kava.

Pravilno mletje in pravo doziranje sta predpogoja za optimalno kakovost v skodelici.

Mletje kave za pripravo espressa mora biti načeloma fino in po možnosti čim bolj sveže, za skodelico je potrebno uporabiti 7 gramov mlete kave.

Rezila mlina je priporočljivo zamenjati po 350 do 400 kg kave, pri koničnih mlinih pa je rezila potrebno zamenjati po ca. 700 kg.

Za redno vzdrževanje mlina je odgovoren profesionalni barista; pravilna nega dokazuje njegovo strokovnost in skrbi za nespremenjeno kakovost v skodelicah. Barista skrbi tudi za čiščenje posod za kavo v zrnju in mleto kavo, tudi to je namreč del njegove dnevne rutine.

Tako lahko preverite pravilno mletje:

 Pravilno mletje

 

 

 Prefino mletje 

 

 

Pregrobo mletje