isci
_SHARE_PAGE
Facebook
Twitter
ČETRTI M: LA MANO - ROKA

Profesionalni pečat pravega barista.

Umetnost ročnih spretnosti bariste je eden najpomembnejših faktorjev pri pripravi odličnega espressa, ko pripravlja espresso, se prelevi v pravega umetnika.

Barista obvlada vse korake v pripravi espressa; predvsem pa je pomembno dnevno čiščenje aparatov.

5 zlatih pravil

1. Stroja ne smemo nikoli izklopiti.

2. Vsak dan je potrebno očistiti filter, ki je nameščen v glavi aparata, ter ročke s siti.  

3. Vedno preverjajte vrednosti kontrolnih prikazov (pritisk črpalke: 9 bar; pritisk v kotlu: od 0.8 – 1.4 bar)  

4. Pred vsako pripravo naslednje kave je predhodno potrebno očistiti morebitne ostanke mlete kave.

5. Vsak teden je potrebno odstraniti ostanke soli v mehčalcu, ki ga je potrebno zamenjati vsake dve leti.