Ste jo že odkrili? SEGAFREDO Storia

06 december 2021

Segafredo STORIA je popolnoma nova linija izdelkov, ki potrošnice in potrošnike popelje na potovanje, kjer izvedo vse o ozadju skodelice kave. S kodo QR na embalaži se lahko potopite v svet Segafredo STORIA in izveste vse o izdelku in njegovi zgodovini: o točnem poreklu in vrsti, nasadu in času obiranja, prevozu, praženju in pakiranju. Izvedeli boste lahko tudi več o socialnih projektih v državi izvora in trajnostnih pobudah, ki potekajo na lokalni ravni – izdelki Segafredo STORIA so namreč certificirani kot bioizdelki in so pridobili certifikat deževnega gozda (RFA = Rainforest Alliance). Zahvaljujoč platformi »Farmer Connect« s podporo Blockchain IBM, do katere lahko dostopite prek kode QR na embalaži, je možen vpogled v vsa področja, ki so prispevala k temu, da svoj izdelek kot ljubitelj(ica) kave najdete na polici ali pa uživate trenutke ob skodelici kave.

 

S Segafredo STORIA se niste odločili zgolj za izdelek najboljše kakovosti. Pravzaprav ste natančno seznanjeni tudi s tem, kdo in pod katerimi pogoji je sodeloval pri procesu nastajanja. S pomočjo izdelkov Segafredo STORIA boste spoznali njihove zgodbe, videli njihove obraze, izvedeli več o njihovi domovini in s tem o domovini izdelkov STORIA.

Transparentnost in sledljivost

Pri družbi Segafredo Zanetti smo se odločili za popolno transparentnost s pomočjo tehnologije Blockchain. Gre za najbolj varno in certificirano pot, ki zagotavlja sledljivost brez vrzeli vzdolž celotne dobavne verige. Vsak udeleženec v procesu svoje informacije vnese v javni register. Prikaže lahko le svoj verificiran prispevek v celotni dobavni verigi, ne more pa izvesti sprememb ali dopolnitev na drugih področjih. Ob koncu tako dobimo skupno sliko z vsemi delnimi informacijami, ki se razdelijo in zakodirajo po vsem svetu; tako so informacije varne pred zlorabo podatkov. Podrobnosti pa so na voljo vsem, lahko se prikažejo in delijo na varen način.

Z izdelki STORIA družinsko podjetje Segafredo Zanetti dokazuje, kako visoko vrednoto imajo transparentnost, trajnost in pošteni delovni pogoji. Embalažo krasijo fotografije oseb, ki so dejansko udeleženi v nastanku izdelka. Od Hondurasa, območja, s katerega izvira surova kava, vse tja do Finske, kjer kavo oplemenitimo v svoji lastni pražarni.

 

Segafredo STORIA

S certifikati Single-Origin Honduras, Bio in RFA

Na voljo v Harvey Norman Slovenija.