18. junija 2024
Fabia Wiener Werte – ko se trajnost sreča z vrhunskim avstrijskim užitkom
Prav ob dnevu trajnostne gastronomije avstrijska blagovna znamka fabia, ki jo Segafredo Zanetti v Salzburgu ekskluzivno praži za gostinstvo, za ljubitelje dunajske kavne tradicije predstavlja nov Bio & Fairtrade izdelek.
fabia je avstrijska tradicionalna znamka, ki že od svoje ustanovitve v 50. letih prejšnjega stoletja slovi po ekskluzivni pražilni umetnosti po originalnem dunajskem receptu. Skoraj 40 let se fabia v Hallwangu pri Salzburgu pripravlja po zahtevnem postopku praženja v bobnu. Zdaj znamka fabia razširja svoj asortiman z Bio & Fairtrade praženjem.
Z fabia WIENER WERTE je mojster praženja Lucas Kobald ustvaril vrhunsko Bio & Fairtrade mešanico iz kavnih zrn Arabica in Robusta. WIENER WERTE je – tako kot vsi fabia izdelki – ustvarjen ekskluzivno za profesionalne gostiteljice in gostitelje, ki svojim gostom želijo ponuditi nekaj posebnega. V okusu WIENER WERTE izstopa po nežni aromi, ki spominja na suho sadje, in je idealen za pripravo vseh dunajskih kavnih specialitet. Nova sorta se odlično poda v kavarno ali restavracijo ter je popoln spremljevalec k sladkim pecivom in za uživanje kave med obroki.
WIENER WERTE – tradicionalno pražena v bobnu.
fabia WIENER WERTE je prvi Bio & Fairtrade izdelek v asortimanu fabia. Mešanica ni le užitek za čute, temveč tudi izraz trajnosti in okoljske ozaveščenosti. To potrjuje tudi Hartwig Kirner, direktor FAIRTRADE Avstrija: „Še posebej me veseli, da je novi fabia WIENER WERTE na voljo ekskluzivno za gastronomijo in hotelirstvo. Sodobne raziskave nam namreč kažejo, da potrošniki poznajo in cenijo oznako FAIRTRADE ter si želijo še več prisotnosti tega na trgu izven domačega okolja.“
Mojster praženja Lucas Kobald opisuje svojo najnovejšo kreacijo takole: „fabia WIENER WERTE je popolna izbira za vse, ki iščejo izjemno kavno izkušnjo. Ne razvaja le brbončice, temveč ima tudi pozitiven vpliv na ljudi in okolje. Vrhunska mešanica zagotavlja posebej poln okus – ‘Natural Robusta’ ima prijetno aromo suhega sadja. Kava prepriča s harmonično kislostjo in čokoladnim pridihom.“
Sklenemo lahko, da je fabia WIENER WERTE popolna izbira za profesionalne gostiteljice in gostitelje, ki svojim gostom želijo ponuditi trajnosten užitek.
fabia – skrivnost kakovosti je čas
Splošno značilno za fabia praženja je čas, ki ga posamezna specialiteta dobi za praženje. Zrna se nežno počasi segrevajo do prave temperature, da se arome čim bolje razvijejo. Tudi po praženju imajo fabia izdelki dovolj časa, da se umirijo, zorijo in pridobijo na okusu.