5 M za gastronomijo

Skrivnost naše kave je v popolnem prepletanju petih odločilnih dejavnikov – le tako je mogoče ustvariti izvirni italijanski espresso Segafredo:

  • La mischela – mešanica
  • Il macinadosatore-mlin
  • La macchina – aparat
  • La mano – roka
  • La missione – poslanstvo

LA MISCELA – MEŠANICA

Osnova za najboljšo kakovost.

Prava mešanica je temelj za popolno kakovost, ki nastane z izborom najboljših surovin. Skupaj obstaja 60 vrst rastline Coffea, najpogosteje se uporabljata Arabica in Robusta. Mešanica kave ni espresso, če je bila proizvedena iz ene same vrste kave. Prava mešanica espressa je podobna umetnosti slikarja, ki meša barve, je kot simfonija, kot harmonija orkestra.
Segafredo Zanetti izbira najboljše sorte Arabice in Robuste iz strogo nadzorovanega izvora in jih meša po stari beneški recepturi v nenehnem prizadevanju za najboljši možni rezultat.

 

Zwei Hände fahren mit Löffeln in eine Schüssel, im Hintergrund einige Kaffeebohnen

IL MACINADOSATORE – MLIN

Pomemben korak k kakovosti.

Mlin je prva postaja mešanja na poti do popolnega espressa v skodelici – iz zrn se naredi kava v prahu. Pravilno mletje in pravilno odmerjanje sta osnovna pogoja za optimalno kakovost v skodelici. Espresso mora biti na splošno zelo fino in čim bolj sveže mlet, za skodelico je treba uporabiti 7 gramov kave v prahu.
Mlinčke pri mlinih z mlinčkami je treba zamenjati po 350–400 kg, pri koničnih mlinčkih pa po približno 700 kg.
Profesionalni barista je odgovoren za redno vzdrževanje mlina; pravilno vzdrževanje poudarja njegovo profesionalnost in zagotavlja stalno popolno kakovost v skodelici. Barista skrbi tudi za čiščenje posode za zrna in posode za mleto kavo, kar je prav tako del njegove dnevne rutine.

 

LA MACCHINA – KAVNI APARAT

Združitev tehnologije in kulture kave.

Je drugi pripomoček barista pri pripravi espressa: tu se iz sveže mletega kave pripravi „tekoča“ kava. Italijanska inženirska umetnost je izumila različne vrste aparatov za espresso, vendar prava kultura kave ostaja povezana s tradicionalnim aparatom za espresso s filtrom.

Kaffee fließt aus einem Siebträger in eine Tasse

LA MANO – ROKA

Profesionalni žig barista.

Baristovo znanje in spretnosti so eden od najpomembnejših dejavnikov kakovosti pri pripravi popolnega espressa, pri pripravi espressa postane umetnik. Barista obvlada vse korake priprave espressa, predvsem dnevno čiščenje naprav.

5 zlatih pravil:

  • Stroja nikoli ne smete izklopiti

  •  Čistite ga vsak dan.
    Filter, nameščen v tuš glavi stroja, in nosilec filtra je treba čistiti vsak dan.

  • Vedno preverjajte prikaze merilnih naprav.
    Tlak črpalke: 9 barov; tlak kotla: od 0,8 do 1,4 bara.

  • Priprava nosilca filtra.
    Pred vsako pripravo odstranite morebitne ostanke prahu iz prejšnje kave.

  • Redno vzdrževanje.
    Vsak teden odstranite ostanke soli iz sredstva za odstranjevanje vodnega kamna, ki ga je treba zamenjati vsaki dve leti.

eine Hand schenkt Milch mit Milchschaum in eine Cappuccinotasse die von einer anderen Person gehalten wird

LA MISSIONE – MISIJA

Strast do espressa prihaja od daleč.

Poslanstvo Segafredo Zanetti je širiti okus, kulturo in pripravo pravega italijanskega espressa. Poslanstvo vpliva na vse prejšnje »M« in jih združuje v edinstvenem, ekskluzivnem sistemu kakovosti. Mreža skladišč in skrbnikov po vsej Avstriji zagotavlja neprekinjeno in osebno storitev strankam Segafredo Zanetti.

Kaffee fließt aus einem Siebträger in zwei Cappuccinotassen

Želite izvedeti več ?

Pišite nam in
vas bomo čim prej kontaktirali!

Najnovejše novice

18. junija 2024
Fabia Wiener Werte – ko se trajnost sreča z vrhunskim avstrijskim užitkom
Prav ob dnevu trajnostne gastronomije avstrijska blagovna znamka fabia, ki jo Segafredo Zanetti v Salzburgu ekskluzivno praži za...
05. aprila 2024
QUATTROR za ambiciozen projekt rasti pridobi delež v skupini Massimo Zanetti Beverage Group
QuattroR, zasebni investicijski sklad z nalogo zagotavljanja kapitala za razvoj izjemnih italijanskih podjetij, je pridobil 50-odstotni delež v...
10. januarja 2024
Massimo Zanetti je bil odlikovan za zasluge na področju športa
Massimo Zanetti je bil v Foro Italico odlikovan s priznanjem „Collar of Gold for Sports Merit“ za zasluge...