150 LET ZNAMKE TIKTAK – TRADICIJA JE NAŠA PREDNOST

23 november 2020

Nizozemska blagovna znamka TIKTAK letos praznuje 150. obletnico obstoja in ima tako kot Segafredo Zanetti za seboj dolgoletno družinsko tradicijo.

Ko je Klaas Tiktak leta 1870 ustanovil svojo trgovinico z živili, se mu verjetno ni sanjalo, kako veliko podjetje bodo ustvarili njegova sinova in pravnuk in da bo njegov priimek postal mednarodno priznana blagovna znamka v sektorju kave.

Leta 1991 je družinsko podjetje postalo del skupine Massimo Zanetti Beverage Group in je izkoristilo znanje italijanskih strokovnjakov za kavo.

KRONIKA

1870
Klaas Tiktak je ustanovil svojo trgovinico z živili in jo do leta 1900 pripeljal do največjega trgovca s kavo in čajem mesta Groningen.

1910
Krmilo sta prevzela brata Tiktak, Tonnis Hendrik in Klaas Harmannus. Posodobila sta tržne strategije in oblikovala podjetje TIKTAK v nacionalno uspešno podjetje.

1971
V naslednji generaciji je poslovanje prevzel pravnuk Karel Tiktak, ki je postavil popolnoma novo strategijo – kavnih specialitet ni dobavljal le trgovinam z živili, ampak tudi gastronomiji in večjim organizacijam, kot so bolnišnice.

1984
Našli so novo lokacijo in podjetje TIKTAK je postalo prva pražarna na Nizozemskem, ki je proizvajala kavo iz pravične trgovine – in to zelo uspešno!

1991
Podjetje Massimo Zanetti se je razširilo in prevzelo družinsko podjetje – Karel Tiktak je pred svojo upokojitvijo ostal direktor še 5 let. Tehnološke novosti pri praženju so podjetje pripeljale v novo tisočletje.

2002
Blagovni znamki Tiktak in Segafredo Zanetti na Nizozemskem sta združili moči in pospešili neposredno prodajo hotelom in restavracijam. Težišče se je preusmerilo s kave za filter na espresso in kavo v zrnju, s čimer se je tudi začel zmagoslavni pohod barov Espresso po vsej državi.

2013
Proizvodnja trajnostnih izdelkov ni prinesla velikega slovesa podjetju TIKTAK le na Nizozemskem, ampak se je uspešno okrepil tudi izvoz v številne države, kot so Avstralija, Nemčija, Avstrija, Slovenija.

ČESTITKE, PODJETJE TIKTAK!

Poskusite našo kavo TikTak Bio Organica Dark Roast,
ekskluziven izdelek za gastronomijo in hotelirstvo.

Obiščite naše sodelavce na naslovu www.tiktak-segafredo.nl.