FABIA WIENER WERTE- TRAJNOSTNO UŽIVANJE

19 jún 2024

Avstrijska blagovna znamka fabia, ki jo Segafredo Zanetti praži izključno v Salzburgu za gostinstvo, prav ob dnevu trajnostne gastronomije predstavlja nov ekološki izdelek in izdelek Fairtrade za ljubitelje tradicije dunajskih kavarn.

fabia je tradicionalna avstrijska blagovna znamka, ki že od svoje ustanovitve v petdesetih letih prejšnjega stoletja zastopa izključno umetnost praženja po izvirnem dunajskem receptu. Že skoraj 40 let se fabia proizvaja v Hallwangu pri Salzburgu z uporabo zapletenega postopka praženja v bobnu. Zdaj fabia v svojo ponudbo dodaja ekološko praženje in praženje Fairtrade.

Mojster praženja Lucas Kobald je z izdelkom fabia WIENER WERTE ustvaril visokokakovostno ekološko mešanico zrn Arabica in Robusta, namenjeno pravičnemu trgovanju. Kot vsi izdelki fabia je bil tudi WIENER WERTE ustvarjen izključno za profesionalne gostitelje, ki želijo svojim gostom postreči nekaj posebnega. Okus kave WIENER WERTE je očarljiv z nežno aromo, ki spominja na suho sadje in je idealna za pripravo vseh dunajskih kavnih specialitet. Nova sorta se odlično prilega kavarnam ali restavracijam in je idealna kot priloga k pecivu ter kot kavna poslastica med obroki.

WIENER WERTE – tradicionalno praženje v bobnu.

fabia WIENER WERTE je prvi ekološki izdelek in izdelek Fairtrade v paleti fabia. Mešanica ni le poslastica za čute, temveč tudi izjava v prid trajnosti in okoljski ozaveščenosti. Hartwig Kirner, direktor podjetja FAIRTRADE Avstrija, se strinja: „Še posebej sem vesel, da je nova fabia WIENER WERTE na voljo izključno za gostinsko in hotelsko industrijo. Trenutne študije nam kažejo, da potrošniki v enaki meri prepoznavajo in cenijo pečat FAIRTRADE, zato si želijo, da bi bil še bolj prisoten na trgu zunaj doma.“
Mojster praženja Lucas Kobald svojo najnovejšo stvaritev opiše takole: „fabia WIENER WERTE je popolna izbira za vse, ki iščejo izjemno kavno izkušnjo. Ne razvaja le brbončic, temveč ima tudi pozitiven vpliv na ljudi in okolje. Visokokakovostna mešanica zagotavlja posebno zaokrožen okus – kava ‚Natural Robusta‘ ima prijeten vonj po suhem sadju. Za to kavo je značilna harmonična kislost s čokoladno noto.“

Na kratko: fabia WIENER WERTE je odlična izbira za profesionalne gostitelje, ki želijo svojim gostom ponuditi trajnostni užitek.

fabia – Skrivnost kakovosti je čas
Na splošno je posebnost praženja fabie čas, ki je namenjen praženju vsake posamezne specialitete. Zrna se v nežnem postopku počasi segrejejo na pravo temperaturo, tako da se okusi lahko razvijejo na najboljši možni način. Tudi po praženju imajo izdelki fabia dovolj časa, da počivajo, zorijo in pridobivajo na okusu.