SKUPINA MZB GROUP

50 MILIJONOV SKODELIC KAVE NA DAN

Ustanovitev podjetja Segafredo leta 1973 v Italiji

Massimo Zanetti je leta 1973 z nakupom manjše pražarne v Bologni postavil temeljni kamen za danes svetovno znano podjetje Segafredo Zanetti. Na začetku je bila poslovna dejavnost omejena na Italijo, kmalu pa se je podjetje povzpelo na položaj vodilnega v gastronomiji na trgu. S širjenjem podjetja se je njegova poslovna dejavnost razširila tudi do končnega kupca in veletrgovcev.

Del skupine MZB Group

Danes je podjetje Segafredo Zanetti del skupine Massimo Zanetti Beverage Group. V skupino MZB Group s sedežem v Trevisu spadajo številne svetovno znane blagovne znamke, npr. Brodies, Kauai Coffee ali TikTak, Segafredo Zanetti Coffee System ter 19 lastnih pražarn.

Številke in podatki

Podjetje Segafredo Zanetti ima 3.200 zaposlenih po vsem svetu in je prisotno v 110 državah. Ima več kot 50 podružnic v 36 državah in približno 450 franšiznih barov po vsem svetu. Z več kot 100.000 strankami v segmentu gastronomije in hotelirstva ter z več kot 50 milijonov popitih skodelic kave dnevno je naše podjetje sinonim za pristno italijansko uživanje kave.