QUATTROR ZA AMBICIOZEN PROJEKT RASTI PRIDOBIL DELEŽ V SKUPINI MASSIMO ZANETTI BEVERAGE GROUP

05 apríl 2024

QuattroR, sklad zasebnega kapitala, katerega poslanstvo je zagotavljanje kapitala za razvoj izjemnih italijanskih podjetij, je pridobil 50-odstotni delež v družbi Massimo Zanetti Beverage Group S.p.A., da bi pospešil njeno rast in dolgoročno ustvarjanje vrednosti. Skupina Massimo Zanetti Beverage Group, ki jo je pred več kot 50 leti ustanovil Massimo Zanetti, je pomemben svetovni akter v industriji kave. S sedežem v Italiji je skupini uspelo prodreti na največje potrošniške trge v Evropi, Ameriki, Aziji in na Bližnjem vzhodu tako z organskim razvojem kot s prevzemi podjetij. Kljub italijanskim koreninam italijanski trg zdaj predstavlja manj kot 10 % prometa skupine. Skupina je prisotna v 110 državah z 20 pražarnami in široko mrežo kavarn. S portfeljem več kot 40 blagovnih znamk, vključno z dobro znano blagovno znamko Segafredo, ki je od leta 1960 simbol italijanskega espressa, skupina zaposluje več kot 3.300 ljudi in je leta 2023 zabeležila promet v višini 1,1 milijarde evrov.

Povečanje kapitala za nadaljnjo rast

„Partnerstvo z družbo QuattroR je za nas priložnost in spodbuda, da še bolj utrdimo pot rasti skupine in čim bolj povečamo ustvarjanje vrednosti,“ komentira Massimo Zanetti, ustanovitelj in predsednik skupine Massimo Zanetti Beverage Group. „Skupne podjetniške vrednote in združevanje naših kompetenc bosta olajšala doseganje ciljev skupine.“ Družba QuattroR bo svoj delež v skupini pridobila predvsem z znatnim povečanjem kapitala. Nova sredstva bodo v celoti uporabljena za uresničevanje več že opredeljenih priložnosti za rast. Glavni cilj je utrditi vodilni položaj skupine v Evropi in dodatno okrepiti njeno prisotnost po svetu. Massimo Zanetti, predsednik družbe, bo s svojimi izkušnjami in podjetniškimi sposobnostmi še naprej prispeval k razvoju skupine.

Pierluigi Tosato je postal novi izvršni direktor

„S to naložbo,“ poudarja Francesco Conte, generalni direktor družbe QuattroR, „potrjujemo svojo zavezanost srednjeročni podpori uspešnih podjetij, pri čemer se osredotočamo na nadaljnji razvoj njihovih poslovnih področij. Naložba v skupino Massimo Zanetti Beverage Group je popolnoma v skladu z našim poslanstvom valorizacije italijanskih premium blagovnih znamk, ki so vodilne na svetu.“ Upravni odbor družbe Massimo Zanetti Beverage Group S.p.A. je imenoval tudi Pierluigija Tosata za novega generalnega direktorja skupine. Tosato ima več kot 25 let izkušenj v sektorju hrane in pijač ter je vodil velika industrijska podjetja, kot so Biscuits Bouvard, Continental Bakeries, Deoleo, Bolton Food in Acqua Minerale San Benedetto. „Zelo sem počaščen, da lahko vodim skupino Massimo Zanetti Beverage Group v tem obdobju rasti in konsolidacije,“ je dejal Tosato. „V tej skupini, ki deluje v zelo zanimivem okolju, vidim pomembne strateške in poslovne priložnosti.“