SEGAFREDO ZANETTI IN DRUŽBA TREK ZAKLJUČUJETA STRATEŠKO PARTNERSTVO

01 jún 2023

„To je bilo dolgo in vznemirljivo potovanje, ki nas je ves čas navdajalo z navdušenjem.

Dosegli smo svoje cilje ter pomembne in merljive mejnike, zdaj pa je čas, da to poglavje zaključimo. Podjetje Trek bomo še naprej podpirali kot njihov navijač številka 1,“ je dejal predsednik Massimo Zanetti.

Bologna, 30. maj 2023 – Družbi Segafredo Zanetti in Trek napovedujeta prekinitev strateškega partnerstva. Sodelovanje med podjetjema Segafredo in Trek, ki je bilo vzpostavljeno proti koncu leta 2015, se je z leti razcvetelo, od leta 2019 pa je zajelo tudi žensko ekipo.

Iz partnerstva so nastale nekatere najbolj konkurenčne ekipe na svetu, v njihovih barvah pa so dirkali prvaki najvišjega kalibra, kot so Nibali, Contador in Cancellara. Skozi leta so dosežke ekipe krasile zmage, ki so postale del zgodovine sodobnega kolesarstva, vključno s prestižnimi dirkami Milano-Sanremo, Il Lombardia, prvima dvema zgodovinskima zmagama na Pariz-Roubaix v ženskem kolesarstvu z Lizzie Deignan in Eliso Longo Borghini ter osvojitvijo rumene majice na Tour de France, roza majice na Giro d’Italia in mavrične majice za moške in ženske kot svetovne prvake.

Strateško partnerstvo se je končalo sporazumno in dolgo pričakovano zaključilo.

„Trek Segafredo je postal del zgodovine tega športa, njegova majica pa bo za vedno imela mesto v srcih navijačev. Osem sezon smo bili na poti skupaj s prvaki, zdaj pa je prišel čas, da se ozremo drugam, čeprav bo Trek vedno del nas,“ je komentiral Massimo Zanetti.

Predsednik podjetja Trek John Burke: „Segafredo je bil osem sezon predan partner naše ekipe in ga je treba proslaviti za njegovo vlaganje v razvoj kolesarskega športa.“

Kot je bilo že nekaj časa pričakovano, se strateško partnerstvo zdaj prekinja sporazumno.

„Trek Segafredo je del zgodovine tega športa, dres se je zapisal v srca navijačev. Po osmih sezonah spremljanja kolesarjev je zdaj čas, da se ozremo drugam. Vendar pa bo Trek vedno ostal del nas,“ pojasnjuje Massimo Zanetti.

Predsednik podjetja Trek John Burke: „Segafredo je bil osem sezon predan partner naše ekipe in ga je treba proslaviti za njegovo naložbo v nadaljnji razvoj kolesarstva.“